Eşti aici

Intelectul sistemelor de administrare

Corporația Mitsubishi Electric - elita industriei electronice din Japonia. Compania produce sisteme de administrare asupra sistemelor inginerice, sisteme de urmărirea și gestionarea transportului terestru și aerian, sisteme de navigare pentru avioane și satelite. Realizările ramurelor date sunt utilizate pentru dezvoltarea sistemelor de condiționare.  «Intelectul» climatizatoarelor este reprezentat în două categorii: Diversitatea și flexibilitatea algoritmelor proprii și instrumentelor de navigare.

Capacitatea de a fi intgrat în sisteme de navigare «străine» de un rang mai înalt.

Telecomande

În dependența de clasa climatizatoarelor, Mitsubishi Electric propune diferite metode de control. Cele mai simple sunt prevăzute pentru climatizatoare de uz casnic. Setul tehnologiilor a acestei clase impresionează. Numai la climatizatoare de uz casnic este folosit principiul e logica fuzzy (fuzzy logic), care alți producători folosesc în sistemele multizonale. Metoda dată permite de a crea cea mai confortabilă temperatură pentru fiecare utilizator .

PAR-30MAA

În modele noi Deluxe din seria de uz casnic este folsit senzor infraroșu pentru determinarea temperaturii la distanța I SEE (model MSZ-FD), care determină temperatura podelei și pereților și direcționează fluxul aerului încălzit în loc necesar.
În general, pentru controlarea climatizatorului este utilizată telecomanda fără fir. Cu toate acestea, în unele cazuri, spre exemplu la instalarea climatizatorului în birou, ar fi mult mai convinabil de a avea telecomandă cu fir, care nu poate fi pierdută. Climatizatoare de uz casnic Mitsubishi Electric permită conectarea telecomandei cu fir (modele MSZ-FD, MSZ-EF/GE/SF). În cazul în care în casa sunt instalate mai multe climatizatoare este de dorit să fie prevăzută telecomada centrală de control. Mitsubishi Electric propune cîteva modele de telecomanda de acest tip. Cele mai simple au ecran mic monocrom și butoane de control. Cu ajutorul acestei telecomande este posibil de a controla fiecare unitate aparte sau toate împreună, de a controla starea fiecării unități, de a primi informația despre difecțiuni. 

Controler multifuncțional central  AG-150A (GB-50ADA)

Compania Mitsubishi Electric a dezvoltat sistem de control central AG-150A, care permite de a controla climatizatoare în întreagă clădire sau în cîteva clădiri de pe calculator. Pentru acest lucru este utilizată rețeaua de calculatoare locală Ethernet sau conexiunea telefonică.  Închipuiți-vă clădirea cu sistem de condiționare care nu are nici o telecomandă.  În schimb, fiecare utilizator, în conformitate cu dreptul de acces, poate utiliza telecomanda virtuală de pe monitorul calculatorului. În plus, avînd accesul la internet mobil puteți administra climatizatorul din birou aflînd pe plaja Insulelor.
Posibilitatea de a administra sistemul de condiționare la distanța poate fi foarte atractivă. Dar mult mai atractivă este  posibilitatea de a controla climatizatorul fără de a se scula de pe pat. Controlere  AG-150 și GB-50ADA permită monitorizarea întregului sistem în timp real prin internet, precum și primirea informației despre eroare pe e-mail sau telefon mobil(ultima posibilitate depinde de la operatorul telefoniei mobile.).
În trecut astfel de posibilități erau disponibile numai pentru deținătorii sistemelor multizonale City Multi. City Multi este foarte costisitor, din aceasta cauza multe clienți preferă să instaleze climatizatoare de uz casnic sau climatizatoare din seria Mr.Slim. Acum Mitsubishi Electric permite administrarea oricărui model de climatizator folosind oricere telecomanda din asortimentul City Multi (pentru climatizatoare de uz casnic MSZ-FD, MSZ-EF, MSZ-GE, MSZ-SF, MFZ-KA, SLZ-KA, SEZ-KD).

 

Interacțiunea cu sisteme "casa inteligentă"

Tot mai des clientul dorește să administreze în casa sa nu numai climatizatorul, ci și toate sisteme, cum ar fi lumina, căldura, ventilarea, tehnica audio-video etc. Există o mare varietate dispozitivelor de la difirite producători, care crează o «casă inteligentă». Din punct de vedere al reglatorului cel mai important dintre aceasta multitudine devine protocolul de shimb de date.  Mitsubishi Electric suportă aproape toate cele mai inovatoare tehnologii: LonWorks, EIB/KNX, Modbus/RTU, BACnet, XML. Acet lucru înseamnă că clientul și designerul pot fi siguri că: climatizatoare Mitsubishi Electric pot fi integrate în orice casa «inteligentă» .
Spre început