Eşti aici

Responsabilitatea și grija fața de mediul înconjurător

Construcția sistemelor de condiționare a aerului Mitsubishi Electric, precum și pocese de producere, transportare și prelucrare deșeurilor reflectă responsabilitatea și grija companiei fața de mediul înconjurător. Siguranța ecologică de producere este confirmată prin certificatul conformității stndardelor  ISO 14001. Pentru producerea sunt folosite materiale ecologice și tehnologii de eficiență energetică, sunt introduse dezvoltările proprii de recuperare a lichidelor și gazelor tehnice .

Алкилбензольное масло HUB

Folosirea agenților frigorifice  «vechi» 

În prezent climatizatoare moderne sunt dezvoltate numai în baza frionului cu ozon sigur.Pentru majoritatea producătorilor faptul dat înseamnă că în cazul în care climatizatorul care funcționa pe frionul R22 trebuie schimbat cu climatizatorul pe R410A, atunci tot traseul trebuie shcimbat complet. Acest lucru se datorează faptului că uleiul mineal utilizat cu fren R22 nu este compatibil cu uleiul sintetic, care este utilizat în majoritatea cazurilor cu climatizatoare moderne cu R410A. Schimbarea traseului necesită nu numai investiții de timp și bani, dar uneori presupune lucrările de construcții și reparația încăperii.
Compania Mitsubishi Electric a dezvoltat construcția nouă a compresorului și a circuitului hidraulic, care permite utilizarea uleiului alchilbenzol HUB *. Acest ulei este mult mai puțin rezistent la impurități și poluări, precum și este compatibil cu ulei mineral. De aceea chiar și resturile de ulei mineral vechi nu pot afecta funcționarea unui nou  climatizator.
* Această soluție este folosită la inventori de uz casnic MUZ-FA и MUZ-GA, precum și la modelele «mai tinere» Mr.Slim PUHZ-RP35/50/60/71. Trebuie luată în considerare cazul în care compresorul  unității vechi a fost ars, atunci folosirea traseului vechi este imposibilă deoarece este contaminată cu produse de oxidare.  

PAR-21MAA

Ulei alchilbenzol nu poate fi folosit în modele inventor  Mr.Slim «mature», de aceea unitățile sunt umplute cu ulei plyol esteric. Pentru realizarea funcției de compatibilitate cu agente frigorifice vechi, în unitățile externe PUHZ-RP100/125/140 este insatlat un filtru special. La prima pornire se activează regimul de curățare, în care filtru curăță traseul de la resturile de ulei mineral , precum și de la alte impurități. Acest proces ocupă aproximativ 2 ore. După aceasta linia bypass, unde este instalat filtru se blochează și climatizatorul funcționează într-un rgim normal.  
Pe lîngă faptul că Mr.Slim de tip inventor pot fi instalate pe traseele vecihi, diametrul admisibil poate fi schimbat într-un diapazon mare. În dependența de diametre existente, în fiecare caz concret se schimbă numai lungimea maximă admisibilă a traseului. Diferite producători de climatizatoare semi-industriale folosesc diferite diametre de țevi, flexibilitatea modelelor Mr.Slim de tip inventor le prmite acestora înlocuirea climatizatoarelor de toate mărcile

 

Plumb nu este utilizat

Circuite electronice, instalate în dispozitive nu conțin în componența sa plumb. Toate componentele climatizatorului corespund directivei europene RoHS, care interzice folosirea materialelor și compușilor ecologic periculoase .

Компоненты прибора

 

Prelucrare

Designul dispozitivelor este proiectat luînd în considerare faptul de curățarea ușoară în timpul funcționării și demontarea rapidă. Pentru a simplifica sortarea în timpul prelucrării produsului, numărul de piese din care acesta constă este minimizat. În ziua de azi  84% din materiale climatizatoarelor Mitsubishi Electric pot fi prelucrate și reutilizate.

 

Spre început