Eşti aici

 

Care este indicatorul starii tehnice al climatizatorului?..

Nici prezența filtrelor și tablourilor reflexe, precum și nici nivelul zgomotului. Despre utilizarea celor mai avansate tehnlogii spune coificientul eficienței energeticeal climatizatorului. Adică cîte kW de putere utilă produce acesta pentru 1 kW de energie cheltuită.  Toți producători încerc să devin liderii anume după acest indicator, din cauza că utilizatorii din mai multe țări ai lumii sunt îngrijorați de costrurie ezploatrării climatizatorului său. 

 

Eficiența înaltă

Cu cîțiva ani în urma, coeficientul EER = 2,5 a fost considerat un indicator bun. Dar din cauza creșterii continuă al costurilor energiei, precum și avînd grija fața de mediul înconjurător, producătorii au fost nevoiți să lucreze asupra reducerii consumului energiei electrice. Din cauza că acest lucru atinge toate componentele principale al climatizatorului, cum ar fi compresor, motorul ventilatorului, construcția schimbătorului de căldura și al circuitului hidraulic, rezultatul primit poate indica la nivelul tehnologiilor, folosite de către producătior. În gama din anul 2005, Mitsubishi Electric a atins cel mai înalt nivel de eficiență (clasa A) aproape pentru toate climatizatoarele sale, începând cu – seria de uz casnic și terminând  cu sisteme  multizonale. 

 

Regim economic  «Econocul»

În anul 1980, pentru mai multă economisire, Mitsubishi Electric implementat funcția «Econocul», ce înseamnă «răcirea economică». Este cunoscut faptul că, mărirea temperaturii țintă în regim de răcire cu numai 2oC, permite reducerea consumului energiei cu 20%. Adică, dacă vara de stabilit 21oС, dar nu 23oС, este posibil să economisiți semnificativ. Pentru ca omul să nu simtă mărirea temperaturii, și să continuă să se simtă confortabi, Mitsubishi Electric a dezvoltat un algoritm special de funcționare a jaluzelilor. În acest regim, aerul se transmite în mod alternativ orizontal și vertical, în intervale periodice. Intervale între ciclurile și durata ciclurilor sunt calculate de microprocessor, în baza temperaturii evaporatorului și temperaturii curente în spațiu. Dtorita acestei funcționării a jaluzelei, utilizatirul nu simte mărirea temperaturii cu 2oC.

 

Motoare de curent continuu

Pentru îmbunătățirea caracteristicii motorului, este dezvoltată structura specială a  statorului, numită «Poki Poki Core», cu tipul concentrat de localizare al infasurării.  

 

Îmbunătățirea eficienței motoarelor de curent continuu fără contact în conductele compresorului 

Pentru creșterea eficienței de funcționare a motoarelor, și reducerea consumului materialelor pentru producerea acestora, este necesar de redus pierderi în înfasurări, precum și de făcut motoare mult mai compacte

 

Compresor-cîștigător

Corporația Mitsubishi Electric a dezvoltat un compressor spiral cu o platforma care se adaptează  (Frame Compliance Mechanism - FCM) pentru climatizatoare semiindustriale, cu productivitate  de 4-6НР (7-25 kW). Mecanizmul FCM este folosit pentru compresor spiral pentru prima data. Acesta a permis de a reduce pierderi, legate cu fluxul gazului și frecarea spiralei, și ca rezultat creșterea eficienței.  

 

Spre început