Eşti aici

De ce este nevoie de aer conditionat?

Aer conditionat - un concept filosofic. Fiecare specialist înțelege termenul "condiționat", în felul lor. Condiționarea poate implica mentinerea temperatura, umiditatea, curățenie, compoziția gaz, etc. În sens condiționat obișnuit are drept scop să se răcească aerul într-o cameră. Temperatura minimă care cele mai multe aparate de aer condiționat poate sprijini, este 16-19 de grade. Dacă acest lucru nu este suficient (de exemplu, dacă aveți o pivniță de vinuri), au comandat o unitate de refrigerare sau modifica un aer conditionat convențional.

Nociv în caz de aer condiționat?

Aer condiționat, la fel ca orice produs tehnic complex poate fi periculos dacă este utilizat necorespunzător. Aer conditionat periculos ca fierul înroșit periculos sau aragaz. Există mai multe riscuri reale și fictive asociate cu aer condiționat cameră normală.

Cum pot selecta performanța aparatului de aer condiționat?

Performanța depinde de scurgere de căldură aer conditionat in camera. Ar trebui să ia în considerare nu numai volumul de aer in camera, dar, de asemenea, grosimea materialului de perete și de mărimea și localizarea ferestrelor, prezența de echipament generatoare de căldură, prezența persoanelor. Mai rezonabilă este de a apela un specialist pentru calcularea corectă și selecție a instalației de aer condiționat. În cazuri simple, puteți calcula performanța de aer condiționat de unul singur, de exemplu, prin intermediul unui program special de pe acest site.

Ce este invertor și de ce este necesar?

Invertor - un dispozitiv care schimbă frecvența curentului electric. În instalația de aer condiționat invertor cu o viteză de schimbare a compresorului inverter. În compresor convențional aer condiționat pornește și se oprește în funcție de temperatura din camera. În compresorul inverter de aer conditionat schimbă lin impuls sale. Această realizează economii semnificative de energie. Avantajele suplimentare de aer conditionat inverter poate fi atribuită lipsei de curenții de pornire și mai încălzirea rapidă a o cameră rece de lucru la viteze mai mari. Pentru că de climatizare cu inverter mai scumpe decât convenționale, ele sunt adesea echipate cu funcții suplimentare.

Care sunt beneficiile unui sistem multi-split?

Multi Split - un sistem cu o singura unitate exterioara care este conectat la două sau mai multe unități interioare. Dacă doriți să condiționeze mai multe camere în apartament, înainte clientul primeste o alegere: să se stabilească o cameră separată pentru fiecare crapat sau sistem un multi-split în întreaga apartament. Principalul avantaj al sistemelor multi split a - unitățile mai mici exterioare, adică, conservarea aspectul clădirii. În sistemele multi-split cu invertor are un alt avantaj: capacitatea totală a tuturor unităților interioare poate depăși capacitatea unității exterioare. Unitatea în aer liber, în acest caz, distribuie puterea între blocuri interne proporțional cu sarcina pe ele. În cazul în care camerele din apartament nu sunt utilizate simultan (de exemplu, o cameră și dormitor), se salvează pe costul de aer condiționat. Trebuie remarcat faptul că, de obicei, a multi totuși nu mai puțin de un număr corespunzător de sisteme split convenționale. În cazul în care mai multe unități exterioare pe perete nici o obiecție din partea organizației de exploatare și nu strica aspectul, instalarea de sisteme split convenționale este destul de acceptabil. În plus, în unele cazuri, de a stabili sistem multi-split nu este posibilă din cauza dificultăților cu instalarea de conducte în apartament.

Este adevărat că de aparatul aer condiționat nu suflă aer proaspăt din exterior?

Cele mai multe sisteme de perete părți funcționa în modul de recirculare, care este urmarit prin aceasta acelasi aer. Există unele modele de perete de aer cu umidificator, ceea ce permite un furtun suplimentare furnizate prin aer din stradă, dar acest lucru nu este, de obicei suficient de avion pentru a crea condiții confortabile. Țineți minte că instalația de aer condiționat, de obicei, nu rezolvă problema de aer proaspăt. Sugestii de a asigura o ventilație adecvată în bai si bucatarie, iar in prezenta izolant ventilatie sistem de sticlă sigilate. Mitsubishi Electric oferă pentru aceste scopuri instalare Lossney. Se crede că fereastra de aer conditionat sunt în măsură să rezolve problema de aer proaspăt. Adevărul este că atunci când se utilizează o fereastră de aer conditionat functioneaza ca ventilatorul de evacuare, pentru a elimina o cantitate mică de aer din camera. Aerul proaspăt poate pătrunde în cameră printr-un decalaj în fereastra sau usa. Cu toate acestea, în apartamente moderne, cu flux dublu vitraj aer natural nu este suficientă pentru a crea un mediu confortabil. Se combină cu aerul proaspăt poate fi condiționată folosind unitatea de canal. Ar trebui să se țină seama de faptul că chiar conductele de aer condiționat și necesită instalarea de tavan suspendat. În cazul în care instalația de aer condiționat va servi tot apartamentul, controlul temperaturii individuale în fiecare cameră este probabil să fie imposibil.

Există aparate de aer condiționat care nu necesită instalare profesională?

Aparatele de aer condiționat de fereastră sunt relativ simplu de instalat și pot fi introduse în fereastra chiar un laic. Cu toate acestea, din cauza zgomotului excesiv și tipul inestetice de aparate de aer condiționat fereastra nu sunt în cerere mare. Mitsubishi Electric Company a încetat producția de astfel de aparate de aer condiționat de la sfârșitul anilor '80. Un alt tip de aparate de aer condiționat, care nu necesită instalare - este de aer condiționat mobile. Foarte de aer condiționat instalat pe furtun ieșire podea și diametrul de 150 mm, este afișată în fereastra deschisă. Singurul avantaj al acestui aparat este mobilitatea acestuia. Dezavantajele includ zgomot, eficiență răcire scăzut.

Este posibil pentru a instala un sistem split?

Teoretic este posibil, dar abilitățile de instalare necesită pe lângă un set special de instrumente. Trebuie amintit faptul că garanția producătorului în cazul instalării fără specialist, de obicei, nu este valabilă. 

Cât de departe se poate instala unitatea exterioară?

Distanța maximă între unitățile interioare și exterioare, precum și diferența de înălțime dintre ele depinde de producătorul și modelul. De obicei, un număr de sisteme split interne este distanța maximă de 10-12 metri și o cădere verticală de 5-7 metri. Cel mai adesea acest lucru este suficient atunci când instalați de aer condiționat în apartament. Aparate de aer condiționat de uz casnic Mitsubishi Electric permite indura unitatea exterioară pe 20-25 metri, cu o scădere vertical de 10-12 de metri. Dacă asta nu e de ajuns, puteți folosi de aer condiționat de o serie de semi-Mr.Slim, în cazul în care lungimea diferenta trunchi și înălțime poate ajunge până la 80 m și 50 m, respectiv.

Se admite de a utiliza de aer condiționat în timpul iernii?

Este important să se împartă în lucrarea de încălzire și răcire. Temperaturile din timpul iernii este de obicei necesară în camere. Normal sistem split de uz casnic nu este proiectat pentru a funcționa răcire la temperaturi sub 15-20 de grade. Pentru a folosi aceste scopuri, necesită rafinament profesional: instalarea de regulator viteza ventilatorului, furtun de evacuare de încălzire și, eventual, rezistența de carter compresor. Chiar si cu o astfel de operațiune set la o temperatură sub -10 ° C reduce unitate de resurse. În aer conditionat inverter Mitsubishi Electric "kit de iarnă" pentru funcționare răcire la temperaturi joase este stabilit din fabrică (cu excepția pentru încălzirea furtunul de evacuare). Operațiune de încălzire în timpul iernii este fundamental diferită de răcire .. Din punct de vedere tehnic, probleme la locul de muncă în acest mod, nu există nici o iarnă. Se crede că de aer condiționat nu sunt potrivite pentru incalzirea spatiului in timpul iernii. Acest lucru se datorează faptului că la temperaturi scăzute capacitatea de încălzire scade mai de a intra în dezghețare, și crește consumul de energie. Cu toate acestea, aparatele de aer conditionat moderne lucra eficient și la temperaturi scăzute. Pentru ca de aer cameră de climatizare Mitsubishi Electric sunt garantate de a lucra în modul de încălzire până la -10 ° C, iar modelul invertor și la -20 ° C.

Este nevoie de a suplini regulat freon pentru aer conditionat?

În cazul în care instalația de aer condiționat este instalat corect, atunci umple freon, nu este necesar. Numai în caz de scurgere va trebui să umple cu aer condiționat.

Nociv în caz de funcționare continuu 24 de ore pe zi?

În cazul în care performanța de aer condiționat se alege corect, operațiunea nu este important. Compresorul va fi pornit și oprit cu frecvența optimă, și de climatizare cu inverter seta viteza optimă a compresorului. Firește, cu viață de muncă ceas de aer conditionat va fi mai mică decât la proiectarea (de obicei de plante în calcularea viață are ca bază pentru munca de 8 ore pe zi). În cazul în care performanța de aer condiționat este mai mică decât necesar, compresorul va funcționa într-un mod forțat, ceea ce va face ca acesta să poarte rapid. Utilizarea de aer condiționat cu o capacitate excesiv este, de asemenea de dorit, deoarece compresorul este prea adesea pornit și oprit, care afectează în mod negativ cota sa.

Care tip de freon este cel mai bun?

În prezent, pe piață sunt sisteme split de operare pe R22 freon, R410A și R407C (rar). Pentru utilizator, nici o diferenta in modul in care este umplut cu aer condiționat Freon, nr. Cu toate acestea, trebuie să se țină seama de faptul că în Japonia și Europa utilizarea freon R22 noi de aer condiționat interzise, ​​aparate de aer conditionat deci moderne folosesc, de obicei, freon R410A. Pentru unele caracteristici, cum ar fi eficiența energetică, de aer conditionat pentru aparatele de aer conditionat de agent frigorific R410A înainte pe R22. Freon R22 este încă folosit în aparate de aer condiționat fabricate în China, în cazul în care utilizarea sa nu este reglementată.
Spre început